Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Gyöngycsibék és barátai

Hollenczerné Balogh Ilona

2016. november 20. - Óvónéni

Sziasztok!

Fogadjátok sok szeretettel a felajánlásomat: a gyöngycsibék és barátai című mesekönyvemet, és a főszereplőket, vagyis 6 db gyöngycsibét!

gyongycsibek.jpg

az „Anya, fűzz velem gyöngyöt!  blogomon is oktatom a gyöngyfűzést gyerekeknek. Az itt található leírások sokat segíthetnek a kisgyerekes anyukáknak, óvó néniknek és tanító néniknek, ha nyitottak a gyöngyfűzésre. Ez a tevékenység kiválóan fejleszti a finommotorikát, megfigyelőképességet, logikát, később a szövegértést, térlátást, kitartást stb. Az eleinte közös alkotásból, később a gyerekek önálló tevékenysége illetve hobbija lehet.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél korábban ismerkedjenek meg egyes tevékenységekkel.  De kicsi gyerekek még nem tudnak gyöngyöt fűzni, hiszen a pici ujjacskákkal nehéz megfogni az apró gyöngyöket. Nagyobb gyöngyökkel láncsorok készíthetők, de az igazi fűzés keveseknek sikerül.

Nekik mást kellett kitalálnom, így születtek meg a gyöngycsibés mesék, amelyben gyöngyből készült állatkák a szereplők. Így a kicsik is közelebb kerülnek a gyöngyhöz, bízva abban, hogy 6-8 éves korukban már szívesen fűznek is. A meséhez tartozik egy fb oldal:  https://www.facebook.com/gyongycsibek/ . A történeteket olvashatod a blogomon, illetve most már könyvben is, és így gyermeked boldogan lapozhatja, nézegetheti.

http://anyafuzzvelemgyongyot.cafeblog.hu/2015/09/25/bujocskazas-es-talalkozas-a-ragyogo-valamikkel/  (ez egy közbelső történet, előre-hátra lapozható)

Mindenkinek „mesés gyöngyéletet” kívánok! :D

http://anyafuzzvelemgyongyot.cafeblog.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr8711977946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása