Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Március 15 - Tőletek érkezett

Sablon, huszárok, kokárdák, lovacska

2019. március 16. - Óvónéni

Az ötleteket ti küldtétek számomra, egybegyűjtöttem őket, fogadjátok szeretettel:

Szabina Bíró köszönöm!

Szemèlyes vèlemènyem: ebben az alkotàsban minden benne van

marcius_15_2.jpg

Tovább

Belső önbizalmat minden gyermeknek!

Neveljünk boldog gyermeket

         baby-1399332_1280.jpgNeveljünk boldog gyermeket! - mégis hogyan? Jogosan tesszük fel ezt a kérdést magunknak, akár kételkedve is olvashatjuk a sorokat.

Annyi könyv roskadozik már a polcon, ami megoldást kínál számunkra, miért ennek a könyvnek hinnénk?

Nos, én érdeklődve nyitottam ki a könyvet, és a Belső önbizalmat minden gyermeknek! fejezetnél nyílt ki.

Véletlen vagy sem, ebben a pillanatban tudtam, hogy ez a könyv más lesz, ez a könyv másképp közelít a gyermekneveléshez. Tovább megyek…nemcsak a gyerekeknek de nekünk felnőtteknek is sok mondandót ad át.

Tovább

Saját életmesénk adhatja a legtöbb önbizalmat

Cikk forrása: Felelős Szülők Iskolája engedélyével

Megjelent Junot Díaz érzékenyítő mesekönyve, a Szigetlakó: egy fantasztikus történet a képzeletről, a kötődésről, a családi összetartozás és a hagyománytisztelet fontosságáról. Arról, hogyan tartanak össze bennünket a közös emlékek, történetek, szokások, és az egymás iránt érzett tisztelet és szeretet.

1_2.png

 

Idilli kép, amikor a nagyszülők ölébe kucorodva csillogó szemmel és szívvel hallgatják az unokák a múlt meséit. Együtt esszük a karácsonyi halászlevet és előkerülnek a fotóalbumok… Az ünnep közeledtével talán nagyobb hangsúlyt és több időt szentelhetünk ennek a merengésnek, mely fontosabb, mint hinnénk.

Gyermekeink számára a legnagyobb ajándék az érzelmi biztonság és alkalmazkodóképesség, amihez az életmeséjük felfedezésére, közös megírására van szükség. Ehhez adhat nagy segítséget a december elején megjelent Junot Díaz Pulitzer- díjas író érzékenyítő mesekönyve, a Szigetlakó, mely különleges kalandozásra hívja a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. A csodálatosan illusztrált életmese egy Dominikán született kislány, Lola történetén keresztül tanít minket a saját életmesénk megismerésére, a másság elfogadására, az emberi kapcsolatok fontosságára.

Tovább

Te milyen állatokkal találkoztál már álmodban?

Molnár Krisztina Rita: Készülődés

Móna és Marci kirándul - mesesorzat az 5 érzékről – 1. rész: látás

A játékcsomagjainkba került szókártyák sikerén felbuzdulva kitaláltuk a módját, hogy képes tördeléssel készült könyveinkhez is tudjunk szókártyákat csatolni. A szókártyákkal való játék segíti az olvasás előkészítését, a vizuális memória fejlesztését, a nyelvi játékosság és kreativitás kialakítását. A könyvvel párosítva pedig még magasabb szintre emelhető a szavakkal való játszadozás.h_1.jpg

Molnár Krisztina Rita öt részes mesesorozata az öt érzékszervet mutatja be. A testvérek, Móna és Marci családi

Tovább

Fej és szív - Lackfi János versével

Megjelent a negyedik kötet

Miller Viola: Fej és szív

A Testrészek mesesorozatban megjelent negyedik kötet e két fontos testrészről, a fejről és a szívről szól. A két mesét egy remek Lackfi János vers köti össze, ami a fej és a szív kapcsolatáról, az ész és az érzelmek viszonyáról íródott izgalmas gyereknyelven. 

 

 

35267206_10212932356916857_710751954308956160_n.jpg

Tovább

A Szeretet Befőtt tartalma: "Szeretet" kavics, "Szívvirág"

Ilyennek látom Anyukámat

Szabó Brigitta
A szülőknek nagyon tetszett a Szeretet Befőtt ☺ Tartalma: "Szeretet" kavics, "Ilyennek látom Anyukámat" rajz, "Szeretlek Anya" ajándékcsomag és papírból hajtogatott-ragasztott "Szívvirág" ☺
Nagyon büszke vagyok rájuk, gyönyörű lett minden alkotás.
32095452_1925311750846527_817237744198615040_n.jpg

Tovább

Cikknek indult, de személyes élménybeszámoló lett belőle

Kicsit más megközelítésből: A modern pedagógus Nagykönyvéről

20180421_165958_1.jpgVégre megérkezett! Őszintén szólva, nem tudom mikor vártam ennyire egy könyvet. Nem titok, hogy a könyv egyik társszerzőjét, Váczi Dorottyát (Dorkát) személyesen van szerencsém ismerni. Ha megengeditek, itt a bevezető részben elárulom, hogy számomra ő az egyik olyan ismerősöm, aki szakmájában, hivatásában hiteles, új utakat kereső és lelkes pedagógus.

Ha nem haragszotok, én most a szárazabb könyvismertető részt elhagynám, és a személyes élményemet osztanám meg veletek így a könyv olvasása után.

Az első és legfontosabb, hogy végre olyan könyvet olvashattam, amelyben úgy éreztem, hogy a szerző hozzám szól, személyes tapasztalatait adja át a könyv sorain keresztül.

Tovább
süti beállítások módosítása