Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Hogy legyek jó óvónő? - Útravaló egy gyakornok óvó néni számára

2017. április 03. - Óvónéni

A történet

Gyakorlós óvónő volt a Mezőkövesdi Móra Ferenc úti Tagóvodában, aki az államvizsgáját is nálunk teljesítette, és útravalóul adtuk neki: " Hogy legyek jó óvónő" írást. Még a szöveg alatti gyermek munkát is elemeztük: "Légy olyan vidám, mint ez a tavaszi kép, mosolyogj, mint a Nap, csivitelj, csicseregj, mint a madarak, zümmögd, dongd körül őket, mint a méhecske, és tudj leereszkedni az Ő szintjükre, mint a csiga és a béka. Ha így teszel, megérted a gyermekek lelki világát!"

Remélem lesz olyan , aki tudja hasznosítani.

Üdvözlettel: Tóth Sándorné Marika , Tagóvoda vezető

 

Hogy legyek jó óvónő?

A következő sorok a http://www.jofi.hu/2017/04/01/a-szemelyiseged-a-munkaeszkozod/ oldalról származnak és amelyek Jofi Vegeráné gondolatai által íródtak.

Mi az, ami segíthet?

 A fantáziád, a humorod, az, hogy megpróbálod az asztallábak  méretéből nézni a világot.

 Próbálj meg "átülni az ő székébe" és onnan nézni a reakcióit, viselkedési válaszait. Ha az ő szemével próbálod "fogni" ezt a bonyolult világot, meglátod, megérted. Hisz nekünk, felnőtteknek is vannak feldolgozhatatlan információk a nagyvilágból.

 Légy te az az ember az életében, akinél biztonságot lel, akihez bármikor hozzábújhat. A te batyud feneketlen legyen, hogy minden kisgyerek belerakhassa a cókmókját!

Szeretettel, megértéssel, simogató kezekkel, ölelő karokkal fogadd akkor is, amikor a környezetében mindenki másképp tesz, tenne. Szeretettel, és a meg nem kérdőjelezhető szabályokkal segíted őt leginkább. Hidd el, megéri.

 

 utravalo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr2412398657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása