Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Láb és kéz

Szókimondóka

2016. július 19. - Óvónéni

kez.pngA Testrészek mesesorozat első része a Láb és kéz, melynek szerzője Miller - Ferjentsik Viola, aki élete első mesekönyvét írta.

Ebben a kötetben a gyerekek, a két fontos testrésszel (kéz és a láb) ismerkedhetnek meg, illetve azokon keresztül tanulnak a világról.

A főszereplő testvérek, Móna és Marci különböző életkorúak, tehát a testrészekről szóló történeteken keresztül más-más módon fedezik fel a világot.

A SzóKiMondóka jellegzetes, olvasóvá nevelő módszere, hogy a szövegben kiemelik a fontos szavakat, lerajzolják a jelentésüket, így a még olvasni nem tudó, óvodás korú gyerekek a képről "olvashatnak" - ezáltal megértik az olvasás logikáját, és játékosan ismerkednek a szóalakkal is.

A szerző fontosnak tart kiemelni két új elemet a könyvből:

"Még két újítással találkozhattok a Testrészek mesesorozat köteteiben. Egyrészt a szavakat már nem csak alanyesetben emeltük ki, hanem – főleg, ha egymás mellé kerültek – a ragozott formájukban is, ami segíti a szavak közti hasonlóságok és különbségek megfigyelését, így a magyar nyelv sajátosságait emeli ki. Másrészt időnként kis interaktív táblácskákon találkozhattok olyan kérdésekkel, amelyeket a gyermeknek feltéve, jobban bevonhatjátok őket a mesébe, így fenntartva figyelmüket, érdeklődésüket és maguk is részévé válnak így a mesének. "

Itt tudjátok megrendelni a könyvet: http://szokimondoka.hu/webaruhaz/termek/testreszek-mesesorozat-lab-es-kez/

Ezen a videón keresztül megismerkedhetünk a szerzővel is,  akinek a segítségével bepillantást nyerhetünk a könyv tartalmába, felépítésébe, megnézhetjük az interaktív táblácskákat:

A kedves mesefigurákkal illusztrált könyv az átláthatóságán kívül, kedves és szívhez szóló, az életből (is) merített történeteken keresztül láttatja és ismerteti meg a világot a gyerekekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr208898332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása