Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

A mese mindenkié

2014. december 05. - Óvónéni

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy költő, akit Kányádi Sándornak hívnak.

Ez a Kossuth - díjas költő megálmodott egy szép házat, amelyben gyermekek ismerkedhetnek a mesékkel hangokon, képeken, betűkön és játékokon keresztül.

A Budavári Önkormányzat 2010-ben felajánlott egy frissen felújított Döbrentei utcai barokk épületben 200 négyzetméternyi területet az épület alsó szintjén, amely kivételes, a mesék világához remekül illeszkedő atmoszférával rendelkezik. A kedves, háromszintes ház, a vastag, boltíves falak, az egymásba nyíló terek és az épület múltba vesző, regényes története erősítik a mesevarázslatot, tökéletes helyszínt biztosítanak a nemrég megnyílt Mesemúzeumnak.

A múzeum három, egymással szorosan összefüggő, egymást kiegészítő egységből áll, amelyek önállóan is működőképesek. A fogadótér helyet ad a gyerekek által létrehozott előadásoknak, vagy meghívott színházi előadásoknak, vetítéseknek. Itt zajlanak majd a drámapedagógiai és kreatív műhelyfoglalkozások / rajzolás, festés, bábkészítés, jelmezkészítés, térjátékok stb. /

Érdekesség, hogy ebben a téren található az ablakmélyedésekben kialakított három fülke, vagy nevezzük kuckónak, ahova egy-egy gyermek elvonulhat mesét hallgatni, vagy olvasni, vagy akár filmet készíteni. Az olvasó kuckó könyveit a Pagony Kiadó és a Móra Kiadó adományozta a Mesemúzeumnak.

A következő rész a fogadó térből átlépve a "Magyar tündérmese világa" című állandó kiállítás, ahol különleges meseutat járhatnak be a látogatók: a meseindító üveghegyeken átkelve, próbákat teljesítve, akadályokat leküzdve juthatnak el a vágyott fele királyságig, a trónterembe, ahol egy igazi trón, korona várja őket.

Watzker Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr956960301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása