Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Egy játék a szavakkal

SzóKiMondóka készségfejlesztő játékcsomag

2015. augusztus 20. - Óvónéni

ovoneni_blog_hu_1_1.jpgLehet-e újítani a készségfejlesztő gyermekjátékok területén? Egy háromgyermekes magyar anyuka az Egyesült Államokból képes-e erre, ha magyarul, Magyarországon szeretne megvalósítani egy ötletet, egy teljesen új szemléletű, komplett, minőségi fejlesztő játék létrehozását? A SzókiMondóka “anyukája”, kitalálója, fejlesztője Miller-Ferjentsik Viola szerint igen, ez is lehetséges. Ennek bizonyítéka a 2014 év végén megjelent SzóKiMondóka játékcsomag bevezető része, amelyet hamarosan a több fejezet is követ.

Violát kérdeztem arról, hogy milyen játék is ez valójában, milyen területeken segíthet a SzóKiMondóka játékcsomagja, kinek ajánlja és hogy miben más, mint a többi játék.

Milyen problémákon segíthet a SzóKiMondóka?

A beszédfejlődés elindításában, a kiejtés javításában, új szavak tanulásában, a kommunikációs készségek fejlesztésében, és interaktív, értelmes közös családi tevékenységek kialakításában, minőségi időtöltés nyújtásában.

Milyen területeken fejleszti a kicsiket a SzóKiMondóka?

Leginkább a beszéd, mozgás, gondolkodás és érzelmi-szociális képességek fejlesztésében segít a SzóKiMondóka. A beszédfejlesztésre a SzóKiMondóka elemeinek (szókártyák, mesekönyv, film) használatán túl az Útmutatóban is találtok rengeteg tippet, ötletet. Táncra ösztönöz a játék zenéje így segítve a mozgás fejlődését. A gondolkodás fejlesztését a szóalakokkal való összekapcsolás segíti.

Az érzelmi-szociális képességek két módon fejlődnek. Egyrészt sok ölbéli tevékenység, érintés van a SzóKiMondókában másrészt olyan fogalmakat tanul meg - kérem-köszönöm -, amelyek segítik őt kapcsolatai kialakításában, megélésében.

ovoneni_blog_hu3_1.jpgHogyan épül fel a SzóKiMondóka? Miben más ez, mint egy hagyományos társasjáték?

A SzóKiMondóka különlegessége abban rejlik, hogy több elemből áll, és a részek együttes használata olyan ösztönző légkört teremt otthon a szülő és a gyermek közös játéka során, amelyben a gyermek észrevétlenül, játszva fejlődik. Az egyes elemek közötti összekötő kapocs pedig a szavak gyűjteménye. A SzóKiMondóka csomagban egy zenés, szórakoztató kisfilmet találtok, amelyben szavakat mutatunk be a jelentésükkel együtt, szövegkörnyezetbe ágyazva. A szavakat magyar gyerekdalok és mondókák tagolják, amelyek részben eljátszósak, részben pedig animálva kerültek bele a filmbe. A filmeken megjelenő szavakat szókártyákon mellékeljük, ezek színesek, részben illusztráltak, sokféle játék játszható velük. 

A mesekönyvben a már ismert szavak ki vannak emelve, így azok felismerésével az olvasás is értelmet nyer a gyerekek számára. A jelentésük is le van rajzolva, így kapcsolódik össze a szó alakja a jelentésével. 

Kinek ajánljátok?

Mindenkinek, akinek fontos, hogy gyermeke szépen és jól beszéljen, hogy ismerkedjen a szavakkal, az olvasással, az őt körülvevő világgal szavak és egyszerű kísérletek útján. Aki, a közös játék során fejleszteni is szeretné a gyermekét. Aki óvodába küldi gyermekét és szeretné, ha idegen környezetben is megértenék. Aki szeretné a tanulás szeretetét kicsi korban megmutatni gyermekének. Azoknak a szülőknek, akiknek elege van a magyar kultúrától távol álló játékokból. Aki szeretné, hogy gyermeke játszva váljon az olvasást szerető és a természetet ismerő emberré. Aki külföldön neveli gyermekét, de szeretné az anyanyelv biztos alapjait lerakni. Tehát leginkább a 2-5 éves korosztálynak ajánljuk a SzóKiMondókát.

ovoneni_blog_hu2.jpgMindenki megismerkedhet a SzóKiMondóka termékeivel a www.szokimondoka.hu oldalon. Olvashatjátok blogukat a www.szokimondoka.hu/blog -on vagy pedig megnézhetitek a videóikat az alábbi csatornán: SzóKiMondóka youtube

Ha megtetszett a SzóKiMondóka, akkor az alábbi kuponkóddal 25% kedvezménnyel vásárolhatod meg a játékot a SzóKiMondóka webáruházában. Kód: SZKMO25

 

 Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr97722220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása