Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Zamárdi Napközi Otthonos Óvoda

A Balaton déli partjának egyik legkedveltebb óvodája

2015. augusztus 12. - Óvónéni

ovoneni_blog_hu6.jpgSok - sok év után végre a családommal eljutottunk a Balatonhoz - Zamárdiba. Mivel az időjárás nem nekünk kedvezett, és kíváncsi voltam az itt működő óvodára....gondoltam egy merészet :) , nagy levegővétel és elindultam a Zamárdi óvoda irányába. Az óvó nénik, a gyerekekkel épp az udvaron játszottak, röviden elmeséltem honnan érkeztem, és megengednék -e, hogy megismerjem egy kicsit az óvodát.  Mosollyal, barátságosan körbevezettek, s bár váratlanul érkeztem, az óvoda vezetője  időt szakított rám, és mesélt a kezdetekről valamint az óvodai mindennapokról. Fényképek a múltról, fényképek a jelenről majd a látogatásom végén, egy kedves ajándékkal jöhettem el az óvodából. kreativ_ovoneni_blog_hu.jpg

Erre az ajándékra mindig szívesen fogok emlékezni, ezzel a bejegyzéssel szeretném megköszönni az Óvoda minden dolgozójának, azt a kedvességet és szeretetet amellyel fogadtak. Kívánok a munkájukhoz jó egészséget, kitartást, és azt a fajta energiát, lelkesedést amit én ezen rövid időn belül is érezhettem!

Ismerjétek meg őket:

Óvodai életünk mindennapjait a Pedagógiai Programunkban megfogalmazottak szerint szervezzük:

" Családias légkör biztosításával játékra, mesére, mozgásra, hagyományok ápolására épülő környezettudatos nevelés." - a családok aktív bevonásával és a civil szervezetek, társintézmények közreműködésével.

ovoneni_blog_hu.jpg

Összetartozásunkat egységes pólónk is szimbolizálja.

ovoneni_blog_hu_0.jpg

Alapelvünk:

Érzelem - és élménygazdag, nyitott és biztonságot nyújtó környezetben kell a kisgyermeket elfogadni, tisztelni, fejleszteni. A gyerekek a játékban, játékkal, játékon keresztül fejlődnek és fejleszthetőek, érdeklődésükre, természetes kíváncsiságukra alapozva, változatos tevékenységet biztosítva.

ovoneni_blog_hu_1.jpg

Küldetésnyilatkozatunk:

Mi mindannyian teljes felelősséggel valljuk, hogy amit ma itt és most teszünk, annak nem csak a jelenben van hatása, mindez a jövőbe mutat.

ovoneni_blog_hu_2.jpg

Mottónk:

" Hozzon a gyermeknek mindenki amit tud: játékot, zenét, örömöt, de hogy mit fogad el, azt bízzuk rá! Csak az a lelki táplálék válik javára, amit maga is kíván."

/ Kodály Zoltán/

ovoneni_blog_hu3.jpg

Célunk:

A gyermek fejlődési ütemének és érési jellemzőinek szem előtt tartásával a gyermeki személyiséghez igazított pedagógiai módszerek alkalmazásával, játékos keretek között a nálunk nevelkedő gyermekek képessé, alkalmassá váljanak az iskolai élet megkezdésére.

ovoneni_blog_hu4.jpg

Hitvallásunk:

Nevelőmunkánk akkor eredményes, ha a gyermekek személyiségét megismerjük, elfogadjuk érzelmi biztonságot teremtünk számukra. Egyéniségüket tiszteletben tartva törekszünk arra, hogy az új ismeretek befogadására nyitottak és felkészültek legyenek.

Ennek megvalósításához elengedhetetlen egy olyan csapat, mint a miénk.

ovoneni_blog_hu5.jpg

Mi nem beszélünk róla, - csináljuk! Sokat kirándulunk, túrázunk, kerékpározunk, korcsolyázunk a gyerekekkel, és szüleikkel közös családi programokat is szervezünk. A mindennapi mozgás kihagyhatatlan óvodai életünkből és úszásoktatásban is részesülnek óvodásaink.

ovoneni_blog_hu_7.jpg

Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok, ünnepek ápolására, helyi szokások felelevenítésére:

Saját konyhával rendelkezünk, ezzel is segítve a helyes táplálkozási szokások kialakítását.

ovoneni_blog_hu7.jpg

Programjaink megvalósításához az SzM bál és 2007 óta a Zamárdi Óvodáért Alapítvány nyújt támogatást.

Köszönöm! Ezt a bejegyzést az Ismerd meg óvodánkat oldalon is megtalálhatjátok:

Ismerjük meg a Ti óvodátokat is:

http://ismerdmegovodankat.blog.hu/

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr837701024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása