Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Három egyszerűen elkészíthető képességfejlesztő játék

Keresd a helyét, alakítsd és formáld :)

2015. február 23. - Óvónéni

img_20150218_140542.jpgVannak olyan játékos tevékenységek, játékos feladatok, amelyek nagyobb figyelmet és türelmet igényelnek a gyerekektől.

Az első képességfejlesztő játék:

Nagy figyelmet és türelmet igényel a gyerekektől ez a játék, melyet a neten találtam, első ránézésre azt gondoltam csak egyféle megoldása létezik, de ahogyan elkészült, a gyerekekkel együtt pillanatokon belül rájöttünk, hogy 3 megoldással is lehet játszani.

A fotón jól látszik, hogy ehhez az egyszerű képességfejlesztő játékhoz csak egy alaplapra és orvosi spatulákra van szükség. Ezt a játékot először a facebook oldalamon osztottam meg, https://www.facebook.com/pages/ovonenibloghu/380155178828106 / ahol egy kedves facebook közösségi tag remek ötlete alapján rájöttem, hogy egyszerűbben is el is lehet készíteni, mint ahogyan én azt eredetileg gondoltam.

Az egyszerű megoldás az elkészítéséhez:

Négyszer kell kinyomtatni az alaplapot, és a maradék 3 lapból kell a köröket kivágni, majd az orvosi spatulára ragasztani. Miért háromból?

Azért, mert így vízszintesen, függőlegesen és átlósan is lehet a játékot megoldani.

img_20150218_140533.jpg

A sablon itt letölthető: http://www.slideshare.net/estherrsantos/dots-41352522

A második képességfejlesztő játék:

img_20150209_083437.jpg

 Formamásolás térben.

Kinyomtatjuk a formákat 2x, az egyik lesz az alaplap, a másikat pedig szétdaraboljuk.

A parafalapon dolgoznak a gyerekek, így sokkal egyszerűbb, számukra is átláthatóbb, ez az ő kis munkaterületük.

A parafalapon felülre helyezem a másolandó lapot, ezt a formát kell kirakniuk a gyerekeknek. A kis tálkában /bal oldalon látjátok :) / több kivágott forma is található, így nagy figyelmet igényel a gyerekektől, hogy szín, forma és méret szerint válogassanak majd összeillesszék a feladat szerint.

A harmadik képességfejlesztő játék: img_20150214_123215.jpg

A színes pálcikák használatával, pillanatok alatt játszható. Minimális előkészítés, alaplapokat készítünk / ez a kép bal felső sarkában van /, és a gyerekeknek térben kell kirakniuk az adott formát a színes pálcikák segítségével.

Szín és forma amire figyelniük kell.

Jó játékot kívánok a gyerekekkel!

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr337196337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása