Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

A jó iskolatáska ismérvei - előadás (jó esetben) egy felvonásban

Ha szeretnétek rendelni a www.jatekliget.hu oldalról, és a megjegyzés rovatba beírjátok, hogy "óvónéni", akkor ajándék egy diákigazolványtartó.

2016. június 28. - Óvónéni

Mindannyian átéltük az iskolatáska beszerzésének/megszerzésének/öröklésének eufórikus érzését, ezért jól tudjuk, milyen nagy horderejű döntésnek nézünk elébe. A jelenet főszereplői: a táska és gyermekünk. Első felvonás – függöny fel!

 

                                                                                                      

A kínálatnak köszönhetően rengeteg fazonú, mintájú és anyagú termék közül választhatunk – van azonban pár szempont, amelyekhez minden esetben jó, ha ragaszkodunk (bármennyire is párásodnak be a kicsi szemek a legmenőbb figurák láttán, alaposan elhomályosítva az amúgy sem mindig józan ítélőképességüket e témában).

                                                                                                      

 

Az egyik legfontosabb, hogy olyan méretű táskát válasszunk, amely gyermekünk adottságaihoz passzol, tehát méretét tekintve ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Ideális esetben a táska alja a derék felett, teteje a tarkó alatt helyezkedik el. A hátfal stabilitása megkönnyíti a cipelést, ergonomikussága megtámasztja a gerincet. A legtöbb esetben az iskolatáska beszerzését nem akarjuk évente megismételni, ezért jó hír, hogy már választhatunk olyan darabot is, amely 3 lépcsőben igazítható a gyermek növekedésének megfelelően. Itt kiemelnénk a Herlitz Flexi iskolatáskákat illetve az ARS UNA ergonómikus táskáit. A minőségről sokat elárul, ha a gyártó által biztosított garanciaidőt figyelembe vesszük (ez sok esetben 2 év). 

                                                                                                     

Kizárólag két vállra akasztható táskában gondolkodjunk. A pántok akkor megfelelőek, ha párnázottak és szélesek. A mellkason összekapcsolható pántok tovább tehermentesítik a hátat. Törekedjünk olyan alapanyagút választani, melyet könnyen tisztántarthatunk. Praktikussági szempontból szerencsés, ha az alját gumival, vagy műanyaggal vonták be. Egyrészt könnyebben megáll a táska a pad mellett, vagy bárhol ahova csemeténk leteszi, ezáltal nem csak, hogy könnyebben pakolhat bele, de az ide-oda hömbölgetést is egy picurkát csökkenteni tudjuk. Így is elég lesz, amit ennek az eleinte nagy kincsben tartott gyönyörűségnek ki kell majd bírnia a mindennapok során!

                                                                                                    

Záródás tekintetében kétféle táska létezik: a cipzáras és a csatos, így mindenki vérmérséklete szerint válogathat a kínálatból. Mindkét esetben a strapabíró, és egyszerűen kezelhető típusokat keressük. A cipzár nagy hátránya lehet, hogy szinte biztos, hogy itt fog először az ide-oda rángatástól elszakadni a cérna. Ha már ez mellett döntünk, érdemes a két irányból zárhatóakat választani. A csatnál könnyen nyitható-csukható verziót nézzünk. (Nagyon jók a mágneses klikk zárasok) Ugyanis nem biztos, hogy tanítónéni vágyik rá, hogy reggelente 30 táskán gyakorolja a finommotorikát. Mindenképpen iskola előtt még gyakoroljuk gyermekünkkel a használatát, hogy ha már „élesben” kell vele dolgoznia, ne érje őt meglepetés.

A több rekesszel ellátott iskolatáska segíti a felszerelés rendszerezését. Léteznek olyan darabok is, melyek belseje igény szerint „rekeszelhetők”, igazodva az aznapi belevalókhoz. Így elkerülhetjük az „de hát otthon még megvolt” kálváráját. Az oldalsó zsebekben helyet kaphat a kulacs, zsebkendő stb., ha kis szerencsénk van a nap végén is ott találjuk immár üresen, így nem vajasan-maszatosan visszakapott könyvek tisztogatásával töltjük estéinket. A kis zsebekben könnyen elérhetővé válnak az apró mindennapi kellékek, úgymint kulcs, bérlet.

Az iskolatáskák mellé kiegészítőként gyakran találunk mintában megegyező tornazsákot is. Támpontot adhat gyermekünknek a tornafelszerelések közötti kutakodásban, ha már az ismerős színvilágot kell megkeresnie.

Biztonsági okokból a táskán legyenek fényvisszaverő felületek. A gyermek nevét soha ne tüntessük fel a jól látható, külső részeken!

A feladat nem kicsi, de ha sikerül választanunk, gyermekünk biztosan örömmel és büszkén viseli majd, hiszen úgyis az Övé a legszuperebb táska! Függöny le – vastaps!

Igyekeztünk oldalunkon a legújabb modellek kínálatából azokat összegyűjteni, amelyeknél ezen szempontokat figyelembe veszik, így mi is biztosan ezekből választunk gyermekeinknek.  Kínálatunkat itt találod, válogass kedvedre!

Képek forrása: http://www.wikihow.com/Choose-a-Backpack-for-School 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr298852286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása