Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Egyszerű kreativitás - Ludas Matyi

Szalvétából képkiegészítés - Márványtechnika - 3DS

2015. február 05. - Óvónéni

Téma: Ludas Matyi

A szalvétát nagyon egyszerűen hajtogattuk, és felragasztottuk a gyerekekkel az előre és különböző technikákkal elkészített háttérre. Volt olyan háttér, amely egyszerű vízfestékkel készült, / pl. az első kép /; volt amelyik márványtechnikával / harmadik kép /; és készült olyan gyermeki alkotás, amelynek a középpontjában a lúd volt, és szabadon alakíthatta, rajzolhatta, kiegészíthette kedve szerint.

szalvetabol.jpg

 

 

Ez az első kép, amelynél a szalvétát hajtogattuk, felragasztottuk a vízfestékkel festett háttérre, már csak ki kellett egészíteni a gyerekeknek a hiányzó testrészekkel, hogy megjelenjen az alkotásban Döbrögi úr és Lúdas Matyi.

 

 Matyi volt a rendes nevem,
a Ludas csak rám ragadt.
Döbrögi úr megveretett,
s elvetette ludamat.
Kéznél tartom eszem s botom,
tanúsítja Döbrögi!
Megverettem: visszaadtam
háromszor is már neki.

dio_-_szalveta.jpg

Ahhoz, hogy ez a gyermeki alkotás megszülethessen, a szalvétán kívül egy szem dióra volt szükség. A szalvétába becsavartuk a diót, formáltuk...legalábbis próbáltuk :) úgy formálni, hogy hasonlítson a lúdhoz, felragasztottuk a lapra, és már a gyermeki kreativitás szabadon szárnyalhatott.

 

 

 marvany.jpgAz utolsó képen sajnos nem igazán látszik, de a márványtechnika alkalmazása mellett, 3D - ben készült el a kép.

A háttér márványozással készült, egy külön lapon elkészült Lúdas Matyi és a ludak, melyeket kivágás után 3D kockákra ragasztott a kislány.

 

 

 

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr397142105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása