Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Érdemes elolvasni! - téma: Madáretetés

Projekt

2018. január 24. - Óvónéni

Ildikó Lénártné Ungi

A Madáretetés téma (számomra) újszerű feldolgozását szeretném megosztani.

Minden évben folyamatosan etetjük kis madárkáinkat, de minden törekvésünk kevésnek bizonyult, hogy a cinkén kívül más madárnevet is megjegyezzenek a gyerekek. Ezért találtam ki, hogy kicsit több élethű fotóval játékokat tervezek. Íme néhány kép, az ábrázolásról, környező világunkról - matematikai tartalommal.

A nagyobb képek folyamatosan kinn voltak az ábrázoló sarok mellett a falon, így kérdezhették, megfigyelhették a színeket is. A mozaik technika már így készült, szerintem szuper munkák lettek.

A kisebbek differenciáltan viaszos hóesés festettek felülettel és arra ragasztottak, vagy már az általuk lefestett lapokat, fehérrel pöttyözték, majd erre ragasztottak.

Mateknál az ősszel használt fa szolgált alapul, erre repültek a madárkák, jobbra-balra, le és fel...irányokat gyakorolva. Voltak párok, páratlanok, számolgattunk egész héten (és délután még most is), volt aki ritmikát rakott , volt aki a számképekhez pakolta a megnevezett madárkákat.

Mesénk a Molnár Andrea: Madárkert volt (Itt találjátok a mesét: http://ovoneni.blog.hu/2016/01/25/madarkert_819#more8312596.

Sikerült végre elérnem, hogy legalább 6-7 madárka név rögzült úgy, hogy közben feltudják eleveníteni a képüket is! Ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Bővíthető memória játéknak, figyelemfejlesztő szabályjátéknak is.

Ildikó

cinege.jpg

cinege1.jpg

cinege2.jpg

cinege3.jpg

cinege4.jpg

fa.jpg

fa1.jpg

fa2.jpg

madar.jpg

madar1.jpg

madaretetes.jpg

madaretetes1.jpg

madaretetes2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr6813600671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.