Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Egy édesanya gyönyörű gondolata

Érdemes elolvasni!

2017. augusztus 21. - Óvónéni

 

"A kavicsok kicsit olyanok lettek, mint a bölcsis csoport.

Külön-külön egy-egy színfolt, kis egyéniségek,

együtt pedig egy színes játékos kis kavalkád."

(Szél Katalin)

Előzmény: Katalin, a kislányával együtt, ajándékba készítette a bölcsiben maradt kis társaknak a vidám kavicsokat.

A gesztus is nagyon szép, de a fenti gondolat személy szerint engem "szíven ütött" - ez a gyönyörű megfogalmazás.

Itt pedig a mesés festett kavicsok - az ajándék a kis társaknak:

kavics1.jpg

Tovább

Első nap az Óvodában

Biztató levél a szülők számára

befogadas.jpgSzeptember. Várakozással teli időszak azoknak a családoknak az életében, akiknek a gyerekük először lépi át az óvodát, és nyitnak be a csoportszoba ajtaján.Rengeteg kérdés, talán sok aggódás és várakozással teli izgalom. Valószínűleg már egy szülői értekezleten részt vettetek, ahol az óvodapedagógusok egy kis bepillantást nyújtottak az óvoda életébe, elmondták mire lesz szükség az óvodai mindennapokban, majd kiválasztottátok az óvodai jeleket.

Ezek az általánosabb, gyakorlatiasabb részei azoknak az információknak, amelyeket szülőként először megismerhettetek.

Mégis, a fent felsoroltaknál sokkal fontosabb és az egyik legmeghatározóbb élmény a befogadás időszaka. (A cikk további részében is a befogadás szót fogom használni, nem pedig az általánosan elterjedt beszoktatást.) Talán a szülők a játszótéren sokat beszélgettek arról, hogy milyen lehet az első nap az óvodában, meghallgatták azoknak az édesanyáknak a tapasztalatait, tanácsait, akik már túl vannak ezen az időszakon.

Óvodapedagógusként szeretnék pár olyan ötletet adni, amely megkönnyítheti a befogadás időszakát, az elválást az édesanyától, aki 3 éven keresztül óvta gyermeke minden lépését. Először az édesanyákhoz szeretnék fordulni. Tudom milyen nehéz az elválás, hiszen 3 éven keresztül óvtad gyermeked minden lépését, vigyáztál rá, nevelted, játszótérre vitted, játszottatok, sétáltatok és most át kell adnod őt egy óvó néninek, akivel talán egyszer vagy kétszer találkoztál.

Tudom, hogy nem könnyű ezt édesanyaként átélni, és tudom milyen érzés lehet gyermekednek, aki szintén egy idegen környezetbe kerül. Idegen a csoportszoba, idegenek a felnőttek és a leendő kis társait sem ismeri még. Mielőtt a cikket folytatnám, szeretnék egy virtuális „levelet” átnyújtani számotokra.

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Tovább

Újabb szuper hangulatú bloggertalálkozón vehettem részt

Szívvel –lélekkel lehet minőséget létrehozni!

Ez a momentum többször is visszaköszönt a Happy Family legutóbbi hangulatos blogger-találkozóján.

A Happy Family, a Partnereinek kiemelt és közvetlen családelérést biztosító ügynökség,  június 9-én ismét blogger-találkozót szervezett a patinás budai Villa Bagatelle-ben. A rendezvény aktuális fővendége a burgenlandi Hotel Sonnenpark igazán kreatív csapata volt, aki nem érkezett üres kézzel: kedves ajándékokkal, informatív beszámolókkal, interaktív, vidám feladatokkal és egy szenzációs nyereményjátékkal örvendeztette meg a jelenlévőket.

A videó és a fotók segítségével bepillantást nyerhettek a találkozó hangulatába

Tovább

Családi kreatív játszódélután - hajtogatás VIDEÓval

Közös alkotás az édesanyákkal

Andrea Mandel Koncz

Minden évben karácsony előtt és tavasszal tartunk anyukás-gyermekes foglalkozást, mert a szülőknek is kell a kikapcsolódás, a gyerekeknek pedig élmény együtt készíteni a dolgokat a szülőkkel. A tavaszi, most elhúzódott és így a téli hógömbök után, arra gondoltam, hogy csinálhatnánk egy tányérba zárt csodát, origami technikával (mindig kipróbálunk valami újat).

Szóval origamiztunk és ugyanazzal a hajtogatási technikával készült a virág, a pillangó szárnya és a katica is.

Miután megragasztottuk az alapot, a tányért egy hobby ragasztóval rögzítettük. Miután megszáradt, lyukasztottuk és méhet is a falra. Így készültek a mi tányérba zárt csodáink.

Az anyukák annyira élvezték, hogy volt aki két tányért is készített és mellé még pillangós kártyákat is a nagymamáknak, vagy csak úgy a technika gyakorlása gyanánt.

 

 

19047130_1542695005743645_2057299048_o.jpg

Tovább