Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Cikknek indult, de személyes élménybeszámoló lett belőle

Kicsit más megközelítésből: A modern pedagógus Nagykönyvéről

2018. április 21. - Óvónéni

20180421_165958_1.jpgVégre megérkezett! Őszintén szólva, nem tudom mikor vártam ennyire egy könyvet. Nem titok, hogy a könyv egyik társszerzőjét, Váczi Dorottyát (Dorkát) személyesen van szerencsém ismerni. Ha megengeditek, itt a bevezető részben elárulom, hogy számomra ő az egyik olyan ismerősöm, aki szakmájában, hivatásában hiteles, új utakat kereső és lelkes pedagógus.

Ha nem haragszotok, én most a szárazabb könyvismertető részt elhagynám, és a személyes élményemet osztanám meg veletek így a könyv olvasása után.

Az első és legfontosabb, hogy végre olyan könyvet olvashattam, amelyben úgy éreztem, hogy a szerző hozzám szól, személyes tapasztalatait adja át a könyv sorain keresztül.

Tovább

Lépésről-lépésre! - zöldségágyás készítése filcből

Kreatív

Andrea Mandel Koncz

Mostanában filcből vart zöldségekkel örvendeztetem meg az ovisaimat �

A karton tálcákba wc-papír guriga segítségével kialakítottam az ágyásokat, bevontam filccel és lehet is veteményezni. Vagy simán kivisszük a "friss" zöldséget és már főzünk is. 
Sokkal jobb mint a műanyag és a zöld hagyma elkészítésénél a nagyobb lányaim is besegítettek.

29468121_1833404150006061_5932765491356499968_n.jpg

Tovább

Ismeritek a "márciuskák"-hoz tartozó szokásokat?

Andrea Mandel Koncz

Nálunk, Romániában március első napján "márciuskákat" szoktak adni a fiúk a lányoknak, de a gyümölcsfák ágaira is márciuska zsinórt akasztanak, hogy termő legyen a fa, és még sorolhatnám. :)

A lényeg, hogy ez egy szép szokás, és ezzel a tavasz kezdetét is jelezzük, és szerencsét hozó szimbólumokból álló márciuskákat készítünk - lehet ez szív, lóhere, patkó, kulcs, kéményseprő...

Mi nem feltétlenül márciuskának szántuk, de készítettünk dióhéjból katicákat, lóhere levelén

katica_2.jpg

Tovább