Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Szókimondóka - A Víz

2017. november 07. - Óvónéni

Megjelent a SzóKiMondóka legújabb játékcsomagja. A második fejezetben a Víz témát járjuk körül.

Hogy hogyan? Megismerkedünk a Víz különböző halmazállapotaival, a környezeti nevelést is bevonjuk a beszédfejlesztés mellé. Megjelenik a tél, mint évszak. Játékosan megtanuljuk a helyes kézmosást is.

De hogyan segít akár ez az új játékcsomag, vagy pedig a régebbiek (Óvoda, Család fejezeteket) a beszédfejlődésben?

Ebben a rövid cikkben azt szedtük össze pontról pontra, hogy hogyan is segítik a játékcsomag különböző elemei a beszédfejlődést. Hiszen több elemből áll a játékcsomag és mindegyik része ebben nagy szerepet kapott.

 

SzóKiMondóka - a világ szóról szóra

Beszédfejlesztő játék a szavakkal

A SzóKiMondóka készségfejlesztő játékcsomag sorozat 2-6 éves kisgyermekek számára. A beszédfejlődés kezdetétől az önálló olvasás kialakulásáig javasoljuk a SzóKiMondóka játékcsomagjait, amelyek egyszerre fejlesztik a beszédet, a mozgást és a gondolkodást, mialatt a szülő, óvónő (nagyszülő, testvér) bevonásával a családi kapcsolatok erősödnek és az érzelmi-szociális készségek is fejlődnek.

  • a szókártyák képes felével kezdheted a szavakkal való ismerkedést: Mi ez? Hol van a te kezed? Mire használjuk a kezünk? - stb. A szókártyák segítségével remekül tudod “kihúzni” a szavakat gyermekedből, beszédre bírni. Minden próbálkozást díjazni kell. Ugyanakkor próbálkozás nélkül ne érje el, amit akar, igyekezzen megnevezni, amit szeretne, mutogatás helyett szavakkal kommunikáljon.
  • a filmet nézzétek közösen, mondjátok ki a szavakat, játsszátok el a jelentésüket, énekeljétek közösen a dalokat, mondókákat!
  • a könyvet úgy olvasd neki, hogy gyermeked az öledbe veszed és közösen nézitek a könyv lapjait, megfigyelitek a kiemelt szavakat, ha tudja, mondja ki a mesében soron következő szót. Így játékosan ismerkedik az olvasással és vizuális memóriája is fejlődik közben.
  • az útmutatóban pedig számos beszédfejlesztési tippet, szókincsfejlesztő játékot, feladatot találsz gyermeked életkorának és fejlődési szintjének megfelelő szinten, valamint szókártyákkal játszható játékok gyűjteményét.

Jelenleg három játékcsomagunk kapható a piacon.

Az első bevezető fejezet az Óvodáról szól, a második a Család fejezet és a harmadik pedig a most megjelent Víz fejezet.

ovoda1_3.jpg

ovoda_1.jpg

 

“Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka.” Dr. Kádár Annamária

 

Látogassatok el a facebook oldalunkra vagy iratkozzatok fel a youtube csatornánkra. Ahol már egy kis ízelítőt is kaphattok Víz csomagból.

OLDALAJÁNLÓM

Ha szereted az  ékszereket, divatkiegészítőket,

akkor az egyedi, kézzel és szívvel készített ékszereimet

a lenti linkre kattintva találod:

https://www.facebook.com/maryannekszer/

Köszönöm, hogy ellátogatsz az oldalra!

nem.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr6313200081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása