Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Közösségi szolgálat és önkéntes munka

A Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulók visszaemlékezése

2017. augusztus 23. - Óvónéni

Közösségi szolgálat és önkéntes munka a DERKE szervezésében

 

20664966_1646399182045279_1930614605462364085_n.jpg         

Heteken át készültünk a DERKE és a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium közlekedési témájú óvodai projektjére Jónás Zoltán egyesületi elnökkel. Memóriajátékot, kirakó játékot és a gyerekek gondolkodását fejlesztő játékokat készítettünk festéssel, szitanyomással és matricázással.

          A mi felkészítésünkről a DERKE által Nótinné Csikós Marianna gondoskodott, megismertetve bennünket az óvodások életkori sajátosságaival, a kapcsolatfelvétel módjával.

          Nagyon tetszett nekünk az óvodai látogatás, bár az elején kicsit nehéz volt megtalálni a közös hangot az ovisokkal. Eleinte az ovisok is, és néhányan közülünk is meg voltak szeppenve. Minden ovisra jutott egy önkéntes, ezért ebben a személyes kapcsolatban átéreztük a felelősséget, fontosnak éreztük magunkat. Mi is sokat tanultunk az óvodásokkal töltött idő alatt.

          Volt időnk megbarátkozni a gyerekekkel, hiszen három napon át tartott a program. Mindennap más játékot vittünk, emellett építőkockáztunk, fociztunk, libikókáztunk, hintáztunk, labdáztunk, homokoztunk a gyerekekkel.

          Az előre elkészített játékok palettáját minden nap frissítettük, a közlekedési témánál maradva, színeztünk, színes tapétával bevont hungarocellre kavicsképet készítettünk.

          A gyerekek nagyon aktívak voltak, jó volt látni az arcukon a boldogságot, amikor visszatértünk hozzájuk. Nemcsak mi sajnáltuk, hogy a három nap ilyen hamar eltelt, hanem a gyerekek is , szomorúak voltak az elválás miatt a harmadik nap végén. Az egyik kisfiú mindenkinek rajzolt valamit az utolsó napon ajándékba.

          Hálásak vagyunk az iskolának, hogy a DERKE-vel együttműködve megszervezte nekünk ezt a programot.

 Fotók a józsai óvodában eltöltött napokról:KATTINTS A KÉPRE a galéria megnyitásához:

Debrecen, 2017. augusztus 10.

 

 

                                                           A Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulói

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr6212775050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása