Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

A Modern Pedagógus Konferencia margójára

Emlék

2017. március 24. - Óvónéni

Elérkezett az I. Modern Pedagógus Konferencia napja, melyet nagy-nagy izgalommal és kíváncsisággal vártam, mely az év legnagyobb Pedagógus rendezvénye volt a Neteducatio szervezésében.

           Az óvodapedagógusok, az általános iskola és középiskola pedagógusai folyamatosan érkeztek a rendezvény helyszínére, mely a Laurus Rendezvényközpontban volt.

A finom kávé, cappucino és üdítők után az előadóteremben Jocó bácsi (Balatoni József) rendhagyó köszöntője következett.

sam_0904.JPG

A vidám hangulat már az első percekben kialakult, mely az egész napra jellemző volt.

A konferencia folytatása:

10.15-től: 1. plenáris előadás: Páll Viktória (Neteducatio Kft. Ügyvezetője): Modern pedagógiai törekvések

11.00-tól: 2. plenáris előadás: Tari Annamária (pszichoanalitikus): Online gyerekek és offline tanárok  – A digitális világ érzelmi hatása

Őszinte leszek! A Tari Annamária előadását nagyon vártam, szeretem az előadásait, azt a fajta közvetlenséget, melyet pillanatokon belül kialakít a hallgatókkal, vendégekkel, tisztelem a szakmai tudását. Olyan előadó ő, aki mosolyt csal a nézők arcára, közben értékes szakmai információkat nyújt át.

Az előadása után az ebédszünetben végre találkozhattam és kicsit kreatívkodtunk a Konferencián megismert pedagógusokkal. Sajnos nem mindenkiről készült fotó, hiszen folyamatosan helyet cseréltek az óvodapedagógusok a kreatív saroknál, de több képet és videókat a neteducatio facebook oldalán találhattok majd.

sam_0922.JPG

sam_0929.JPG

sam_0927.JPG

sam_0930.JPG

Az ebédszünet két szekcióban folytatódtak az előadások:

Óvodai szekciónk előadói:

  • Bakonyi Anna (címzetes főiskolai docens, Az óvodapedagógusok nagykönyvének a szerzője): Ki a nem más?
  • Éder Márta (tanító, szakvizsgázott tanító-gyógytestnevelő, szaktanácsadó (tanító), szakértő, tanfelügyelő):  Tanulási zavarok megelőzése táblagép használatával, készségfejlesztés
  • Nagy Ildikó Mária (Óvodapedagógus, vezető szaktanácsadó): IKT alapú innováció és jó gyakorlat az óvodai nevelés folyamatában
  • Balatoni Katalin (Neveléstudományi kutató, néptáncpedagógus, Így tedd rá! programgazda): A népi játék mint pedagógiai eszköz

Iskolai szekciónk előadói: 

  • Csányi Judit (szakvizsgázott osztálytanító/Békés megye vezető tanító szaktanácsadója, tehetségfejlesztő szaktanácsadó): Barangolás a Hangok földjén
  • Fegyverneki Gergő  (magyar – mozgóképkultúra és médiaismeret szakos tanár, tréner, az IKT-s ötlettár szerzője): IKT-eszközt minden tanuló kezébe, avagy hogyan építsünk digitális múzeumot?
  • Barbarics Márta (angol nyelv – matematika szakos tanár): Gamification a magyar oktatásban
  • Dr. Főző Attila László (digitális pedagógus, oktató, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének munkatársa, EU Code Week nagykövet): M-learning – lehetőségek, kihívások, tévutak

Közben volt még egy szünet, ahol volt szerencsém Jocó bácsival is beszélgetni, akinek a személyében egy nagyon kedves, közvetlen fiatalembert és egy igazán lelkes pedagógust ismerhettem meg. Örülök a találkozásnak:

2017_03_22.jpg

Az előadások végén következett a nap fénypontja az Ünnepélyes pedagógus Oscar-díj átadó Gundel Takács Gáborral, majd tombolasorsolás és lufifelengedése pozitív üzenetekkel. Ezekről a szép pillanatokról ezen a linken találhattok fotókat és videófelvételeket:

https://hu-hu.facebook.com/neteducatio.hungary/

Ezúton is szeretnék gratulálni minden díjazottnak és további sikeres és tartalmas munkát kívánok!

A cikk végén pedig engedjétek meg, hogy név szerint is megköszönjem azoknak a kolléganőknek, szervezőknek a munkáját, akik nagyon sokat dolgoztak azon, hogy ez a Konferencia ilyen színvonalasra sikerüljön:

Páll Viktória, Pap Sára, Jakus Anita, Váczi Dorka, Budai Erika, Juhászné Nyulász Dorottya, Asbóth Vanda

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr1512367205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása