Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Lackfi János és Szabó T. Anna

IKERTÜKÖR

2016. december 04. - Óvónéni

Versvitamin téli napokra

ikertukor_borito_174x224_s.jpg

 

Húsz kortárs vers a világirodalomból Szabó T. Anna és Lackfi János kísérő szövegeivel – két költő, egy nő és egy férfi, Szabó T. Anna és Lackfi János tart tükröt egymásnak, a kortárs költészetnek és nekünk.

A kötet válogatás a Képmás magazin évek óta futó népszerű sorozatából. Egy-egy vers mindössze pár versszak, pár sor. Gyorsan lenyelhető költészetpirulák mindennapi használatra, de hatásuk hosszan tart, akár a meggyőzően reklámozott új generációs vitaminé. „Maradjunk abban – írja Lackfi János bevezetőjében – hogy napi többször, bő vízzel. Hogy csipet fűszerrel megbolondítjuk. Hogy lőtt, szúrt, vágott lelki sebre rátapasztva. Hogy társ a bajban. Hogy a nehéz napokon is. Hogy most és mindörökké.” Szabó T. Anna pedig így invitálja az olvasókat a kortárs irodalomban tett világutazásra: „Igen, tudom, hogy a modern költészet megborzongatja az olvasókat – egy részük azért borzong, mert megérti, a másikuk meg azért, mert borzad tőle, érthetetlennek látja első pillantásra. Mégis azt javaslom, olvassunk és gondolkozzunk együtt.

Szám Kati

 

Lackfi János és Szabó T. Anna
IKERTÜKÖR

Élő versek
Utazás a világ körül

Válogatás a kortárs világirodalom verseiből
Szabó T. Anna és Lackfi János kísérő szövegeivel.
Egy-egy mai külföldi vers, a szerző hol nő, hol férfi...

 

Kiadja a Képmás 2002 Kft.
és a Média a Családért Alapítvány

 

 

 

KÖNYVBEMUTATÓ

  1. december 10. szombat, 17 óra

Várkert Bazár Déli Paloták

 

A könyvet a helyszínen kedvezményes tudják megvásárolni. Azoknak, akik előjegyzik, biztosan viszünk. :) Előjegyzés: szerkesztoseg@kepmas.hu

A könyvbemutató után dedikálás lesz.

 

 

 

www.kepmas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr4212022893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása