Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Móna Manó mesék

2015. október 09. - Óvónéni

 mmm.jpg

 

 A SzóKiMondóka könyvei alkalmat adnak a közös olvasásra, az írott szöveggel való ismerkedésre. Nem olvasni tanítunk, csupán ismerkedünk a szavakkal - jelentésükkel, kiejtésükkel és írott alakjukkal is, de ez az ismerkedés mindvégig megmarad a játékosság keretei közt. Idővel egy-egy szó, szótag, vagy betű kiemelkedik a betű rengetegből a gyermekek számára és sikerélményt ad nekik, ha felismerik nevük kezdőbetűjét, vagy az anya, apa, baba szavakat. Ezzel vizuális memóriájuk is fejlődik, és mivel a könyvek lapozgatása során nem csak a képeket nézik meg, közelebb kerül hozzájuk az olvasás, mint tevékenység. 


A könyvek közös olvasása a legjobban úgy tud megvalósulni, ha gyermekünket az ölünkbe vesszük közben. Az ölbéli játékok tárháza ölbéli közös olvasással bővül. Gyermekünk figyelme az előttük lévő könyvre irányul, s kérdezgetéssel, a soron következő szó kimondásával, együtt fejtjük meg a könyvet. Így gyermekünk részt vesz a mesélésben, a mese értelmezésében. Passzív befogadóból aktív részesévé válik a mesélés folyamatának. 

A SzóKiMondóka könyvei segítenek a gyermek figyelmének fenntartásában, a figyelem időkorlátainak feszegetésében. S míg így közösen, összebújva olvasunk a gyermekünkkel, érzelmi tankunk is töltődik és érzi a felé irányuló szeretetünket, testünkkel biztosítjuk számára a biztonság érzetét. 

mm.jpg

 

Móna Manó mesékben a világot szóról szóra mutatják be a gyermekeknek. Ahogyan Móna Manó az évszakokon át utazik, a gyermekek megismerkednek a 4 elemmel: a vízzel, a levegővel, a tűzzel és a földdel. Minden mesében tanulnak a természetről, a színekről, testrészeikről, és alapvető fogalmakról. A színes, kiemelt szavak segítségével a gyerekek vizuális memóriája is fejlődik a szótagok, betű-hang megfelelések felismerésével.

Tudj meg többet a mesékm.jpgről itt: www.szokimondoka.hu. Olvashatjátok blogukat a www.szokimondoka.hu/blog -on vagy pedig megnézhetitek a videóikat az alábbi csatornán: SzóKiMondóka youtube

 

Ha megtetszett a mesekönyv, akkor az alábbi kuponkóddal 25% kedvezménnyel vásárolhatod meg a SzóKiMondóka webáruházában. Kód: SZKMO25

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr437953448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása