Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Orvosi spatula - másként

Egyszerűen elkészíthető képességfejlesztő játék

2015. február 07. - Óvónéni

 

spatula.jpg

Az orvosi spatulákat különböző színre festettem, majd igyekeztem változatos formákat alakítani ezekből az eszközökből. A formákról fotó készült, a gépben kicsit szerkesztettem, majd kártyákat készítettem belőlük. Így a kártyákhoz szinte ingyen hozzájutottam, csak egy kis időbefektetésre volt szükség.

A játékos feladatok lehetősége, már újra kitárult. Előtte egy 24 másodpernyi videó:

 - Az első játék, amikor a gyerekek még ismerkednek ezekkel a spatulákkal, szabadon, kedvük szerint, maguk alakítanak ki formákat, ragasztják rá a lapokra, kiegészítik a rajzaikkal.

 - A második játékos feladat, már nagyobb aktivitást és figyelmet igényel a gyerekek részéről, hiszen a kártyán lévő formát először megnevezi, majd ugyanazt maga is elkészíti az asztallapon. Figyelnie kell a színre, a darabszámra, hogyan helyezi el a spatulákat stb. Ez nekünk felnőtteknek egyszerű feladatnak tűnik, de gyermekünk részéről nagy türelmet és figyelmet igényel.

 - A harmadik játékhoz hoztam egy képet, egy kis puzzle - játék - másként! :)

Itt öntapadós matricákat ragaszthatunk a spatulákra, majd egy éles tapétavágó késsel hosszában feldaraboljuk.

Használhatjuk a sokak által szívesen alkalmazott szalvétatechnikát, az eredmény ugyanolyan látványos és ugyanolyan értékű képességfejlesztő játékot kapunk.

Mondóka

Mókuska, mókuska felmászott a fára.
Leesett, leesett, eltörött a lába.

Doktor bácsi, mit visz a kosárba?
Orvosságot a mókuska lábára.

 - Az utolsó ötletként pedig ezt az aranyos pálcikabábokat szeretném megmutatni nektek. A foglalkozásokat nagyszerűen lehet ezekkel a bábokkal eljátszani, versekkel, dalokkal, mondókákkal színesíteni a játékot.

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr787148119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása