Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Százlábú "szívecske - lábakkal"

Szín - kör - vágás - válogatás....lesz belőle százlábú és a testünk körvonala is kirajzolódik

2015. január 29. - Óvónéni

img_20150128_102422.jpgFesteni jó, az élénk színek csillognak a hófehér papíron, élmény egymás mellett tevékenyen alkotni.

A festés mindig élmény a gyerekek számára, még akkor is, ha egy ici - pici feladatot csempészünk be számukra, természetesen játékos feladattal:

A / 4 - es lapon előre felrajzoltam a köröket, melyek körvonalait különböző színekkel erősítettem meg, a kérésem nagyon egyszerű volt: amilyen a körvonal színe, olyan színű temperával fessék be a kör közepét.

Persze, pillanatokon belül elkészültünk, még akkor is, ha közben türelmesen várakoztak azok a gyerekek, akik először nem fértek az asztalunkhoz.

Megszáradt a festék a papíron, előkerülhettek az ollók a tartójukból, és indulhatott a következő kedvenc tevékenység: vágni, vágni és még mindig vágni.img_20150128_122746.jpg

Ez jó móka, jó játék, és az asztalon lassan több tíz színes korong állt, hegyre - halomra.

Jöhetett a következő játék: csoportosítsunk színek szerint. Elindult a csoport, kinek milyen szín jutott, igyekezett az előtte lévő kis tálkákba elhelyezni a kék - piros - zöld - barna korongokat.

Mire is lehet még felhasználni ezt a rengeteg színes korongot?

Hullámvonalra lehet ragasztani, a hullámvonalat bármikor át lehet rajzolni zsírkrétával.

Mérjük meg magunkat, ki a legkisebb és ki a legmagasabb? Milyen a testünk körvonala?

img_20150128_095140.jpg

 

Színesen szép az élet...és mindössze egy kis papírra, temperára van szükség.

Egy újabb egyszerű, szinte ingyen elkészíthető játékkal ismerkedtünk meg, a jó hangulat biztosítva és borítékolva volt. :)

 

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le a legfrissebb ötletekről és hírekről!

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr637115299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása