Óvó néni jegyzetei

Óvó néni.blog.hu

Óvó néni.blog.hu

Jobban tudom? Ilyen legyen a gyermekem...

2014. december 10. - Óvónéni

Az érzelmi intelligencia fejlesztése

" Egy könyörületes személy, látva, hogyan küszködik egy pillangó, hogy kiszabadítsa magát a bábból, segíteni akarta neki, nagyon gyengéden kitágította a szálakat, kialakítva egy kijáratot. A pillangó kiszabadult, kibújt a bábból, bizonytalanul bukdácsolt, de nem tudott repülni.

Valamit ez a könyörületes személy nem tudott, és ez az, hogy csak a  megszületés, kibújás küszködésén keresztül tudnak annyira megerősödni a szárnyak, hogy repülni lehessen velük. A pillangó megrövidített életét a földön töltötte, sosem ismerte meg a szabadságot, sosem élt igazán"

/ Carl Rogers/

Azt akit szeretünk, fel kell szabadítanunk, mivel ha rákulcsolódunk, rácsimpaszkodunk, pontosan azt vesszük el tőle, amit adni kívánnánk neki, és azt veszítjük el, amit meg akarnánk őrizni.

Ha a gyermeket megpróbáljuk megváltoztatni, ha nem ismerjük el, nem fogadjuk el érzéseit, ha mi tudjuk jobban, hogy neki milyennek kellene lennie, hogyan kellene éreznie, akkor valójában attól a jogától fosztjuk meg, hogy a későbbiekben felelősséget vállaljon az életéért és döntéseiért - elzárjuk útját a fejlődés lehetőségétől!

/Kádár Annamária/

A bejegyzés trackback címe:

https://ovoneni.blog.hu/api/trackback/id/tr646945791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása